زمان جاری : یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 - 1:09 بعد از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم






ارسال پاسخ
تعداد بازدید 11
نویسنده پیام
idrom آفلاین


ارسال‌ها : 11
عضویت: 21 /10 /1392
سن: 24


پنج پند برای پیروزی
یک – هم خودت و هم دشمنت را بشناس
اگر خود را بشناسی و اگر دشمنت را بشناسی ، نیازی نیست که از نتیجه ی صدها نبرد هراس داشته باشیاگر خودت را بشناسی اما دشمنت را نشناسی ، به ازای هر پیروزی ، طعم یک شکست را خواهی چشیداگر نه خودت را بشناسی و نه دشمنت را ، در هر نبردی از پای در خواهی آمد
سون تسو – هنر رزم

هنر رزم نام رساله ای است از یکی از فرماندهان نظامی چین باستان به نام سون تسو که در زمان پادشاهی وو نوشته شده است. این کتاب یکی از خواستنی‌ترین مجموعه‌های جنگی در تاریخ بوده‌است. در نزد چینیان باستان این کتاب شیفته‌کننده و یکی از مهم‌ترین‌های کتاب‌ها در ادبیات چینی‌است. گفته می‌شود که مائو تسه‌دونگ و ژوزف استالین هردو در هنگام جنگ این کتاب را می‌خوانده‌اند.
***
دو – فرصت ها را از دست نده
اگر کوروش کبیر را در نظر بگیریم و دیگر بزرگانی که ممالک گسترده ای را فتح کردند و یا بانی سلطنت های بزرگی شدند ، خواهیم دید که تمام آنها شایسته ی تمجیدند ، خواهیم دید که هیچ کدام از آنها چیزی به اقبال و تقدیر بدهکار نبودند ، به جز همان بخت و فرصتی که نصیبشان شد و به یاری آن توانستند مسایل و موضوعات مشکل زمانه شان را به شکلی که میل دارند ، در آورند . برای کوروش لازم بود که نارضایتی پارس ها را از سلطنت مادها درک کند و بفهمد که سلحشوری مادها به سبب راحتی درازمدتشان از دست رفته تا از از این موقعیت استفاده کند .

نیکولو ماکیاولی – شهریار


نیکولو برناردو ماکیاولی فیلسوف سیاسی،شاعر، آهنگساز و نمایشنامه‌نویس مشهور ایتالیایی است.ماکیاولی زندگی خود را صرف سیاست و وطن‌پرستی کرد. با اینحال برخی او را به اتهام حمایت از حکومت اقتدارگرا و ستمگر همواره مورد حمله قرار داده‌اند. علت این امر جزوه کوچکی به نام شهریار است که وی برای خانواده مدیچی حاکمان فلورانس نوشته‌است . نبوغ سیاسی ماکیاولی به‌وسیله اتهاماتی که در این باره به وی نسبت داده شده تحت‌الشعاع قرار گرفته‌است.

***
سه – کسی که از خودت پایین تر است را به دشمنی نگیر

شمشیر زنی بس نیست ، باید دانست که را باید شمشیر زد . و چه بسا در خویشتن داری و بگذشتن دلیری بیشتریست : از این راه تنها می توان خود را برای دشمنی ارزنده تر نگاه داشت.شما را تنها دشمانی که از ایشان بیزار باشید ، نه دشمنانی که خوارشان بدارید ، باید از دشمن خویش ، به خود ببالید
فردریش نیچه – چنین گفت زرتشت

چنین گفت زردشت نام کتابی فلسفی و شاعرانهاست که فریدریش نیچه فیلسوف و شاعر آلمانی آن را طی سال‌های ۱۸۸۳ تا ۱۸۸۵نگاشته‌است. شخصیت اصلی این رمان فلسفی شخصی به نام «زرتشت» است که نامش اززرتشت پیامبر گرفته شده‌است. نیچه در این کتاب عقاید خود را از زبان این شخصیت بیان داشته‌است.
***
چهار – همیشه لازم نیست که کاری انجام بدهی تا پیروز شوی

گفته شد است که که سخنی است که پاسخ آن بی پاسخی است و کاری است که ناکردن آن پیروزیدینکرد ششمدینْ‌کرد یا دینکرت کتاب سترگی است به زبان پارسی میانه ، که آن را به‌درستی “دانشنامهٔ دین زرتشتی” خوانده‌اند. به دست دو تن از فرهیختگان تاریخ فرهنگ ایران‌زمین، به نامهای آذرفَرْنْبَغ فرخزادان و آذربادِ امیدانگردآوری و سامان‌بندی شده‌است. آذرفَرْنْبَغ فرخزادان همان فرزانه‌ای است که در دربار مأمون، خلیفهٔ عباسی، با زرتشتی به‌اسلام‌گرویده‌ای به گفتگو پرداخت و از این گفتگو پیروز بیرون آمد.

***
پنج – مهم نیست که مردم متوجه پیروزی تو شوند ، فقط باید از فرصتی که دشمن به تو می دهد ، استفاده کنی
ایمن کردن خود از شکست ، به خود ما بستگی دارد اما فرصت پیروزی از سوی دشمن فراهم می شود . از این رو می گویند که : یک نفر ممکن است که راه رسیدن به پیروزی را بداند ، بی آنکه قادر به تحقق آن باشدجنگجوی باهوش آن کسی است که هم در جنگ پیروز می شود و هم این پیروزی را ماهرانه و به سهولت به چنگ می آورد اما این پیروزی شهرتی برای درایت او و اعتباری برای شجاعت او نمی آورد ، چرا که پیروزی اش هنوز آشکار نشده و دنیا از آن بی خبر است .

سون تسو

شنبه 21 دی 1392 - 18:52
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :


تماس با ما | پنج پند برای پیروزی | بازگشت به بالا | پیوند سایتی RSS